Alla inlägg den 9 mars 2018

Av Kristina Hansen - 9 mars 2018 11:15


Varför skulle inte du vilja bo i Stockholm? Mellan att ta semester i juli för att utforska den vackra svenska natur, och den i allmänhet glada och vänliga kulturen, är Sverige ett drömresmål för många. Skaffa ett jobb i Stockholm, eller hyra kontor Stockholm, kan innebära just denna livsstil som din egna.

 


Samtidigt som beslutat att slå sig ner i Stockholm kan vara ett lätt val, kan det vara svårare att hitta ett jobb. Det finns några hinder som du kommer att möta om du inte är uppvuxen i Sverige, och arbetsmarknaden som helhet är inte massiv. För dem med beslutsamhet, kan dock jobben som finns betala sig väl.


Så hur gör du för att komma igång? Denna guide kommer att gå igenom 4 steg för att  hitta ett jobb i Stockholm.


1. Tala det svenska språket

Svenska kan vara ett svårt språk att lära sig. Samtidigt som språket kan verka som ett stort hinder, är det verkligen en nödvändigt. Det finns jobb i Stockholm för engelska som modersmål, men de är få och ibland väldigt sällsynta. Ännu viktigare, även jobb som inte kräver att du talar svenska kommer att ge företräde åt sökande som vet åtminstone lite. Om du på allvar är ute efter att hitta ett arbete i Stockholm, ja då är det en bra idé att öva på språket.


2. Kontrollera att din industri finns i Stockholm

Stockholms ekonomi stöder inte alla typer av industrier. I själva verket är det nästan helt stöttat av bara en; 85 procent av alla jobb i Stockholm är i servicebranschen.


Vad gäller branscher som är lång ifrån Stockholm så ät det en anmärkningsvärd industri: olja och gas. Som en av de renaste städer i världen, är det nästan ingen närvaro av tung industri i Stockholm.


Om du inte vill arbeta med service, är dock inte allt förlorat. Stockholm är på väg att bli ett nav för tech startups, med nya företag som öppnas varje dag och en hög efterfrågan för de kreativt och tekniskt kunniga. Historiskt sett har Stockholm också varit ett bra hem för yrkesverksamma som arbetar inom finans och mode.


För att få en uppfattning om vilken typ av företag som är verksamma i Sverige, kolla in listor på nätet som lätt går att få tag på


3. Prova att söka på nätet

Om du letar efter en variation i platsannonser, gör du din bästa insats genom att titta på nätet. Lediga jobb för Stockholm kan hittas på olika webbplatser, men de följande är några av de bästa omdömet. Många av dessa är också inkluderade i listan för att söka jobb på hemsidor som tillhandahålls av den svenska regeringen.

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards